RRR 2017

RRR 2017

Det är med glädje och gott självförtroende vi kan basunera ut att vår omtyckta och efterfrågade Rolling Rootsy Revue gör comeback i sommar. Den av artister och publik så älskade kringresande och cirkusliknande americana-festivalen har genomförts två gånger. Första årgången 2014 bjöd på än då ännu obreakad Jason Isbell. Andra året 2015 bjöd på bl.a. Judah & The Lion som precis nu åker runt och headlinar för utsålda arenor i Nordamerika. RRR är festivalen där man får chansen att uppleva framtidens americana-stjärnor i en perfekt och nära miljö. Men RRR är också festivalen som visar upp redan starkt etablerade artister inom Americanan. Första årgången bjöd bl.a. på Israel Nash och Willy Clay Band och andra året på Justin Townes Earle och The Handsome Family. Vi har också alltid med en "Dark Horse". Det är en artist som vi vet få känner till men som vi bara måste få presentera för en större publik. Första året var det Matraca Berg och andra året Rayland Baxter. Båda gjorde stor succé och har från och med RRR en stor publik i Skandinavien. Vem blir Dark Horse på RRR2017 tror ni?

Biljetterna till Rolling Rootsy Revue 2017 släpps onsdagen den 12 april kl 11.00

NORTH MISSISSIPPI ALLSTARS:
Först ett totalt erkännande. Rootsy har haft alldeles lite rå och primitiv blues och rock ´n roll ute på vägarna. Men nu lovar vi rejäl bot och bättring. Först ut att presenteras för RRR2017 är nämligen bröderna Cody och Luther Dickinson och deras Voodoblues-outfit NORTH MISSISSIPPI ALLSTARS!

AARON LEE TASJAN:
I januari gjorde Aaron Lee Tasjan en räcka minst sagt hyllade solokonserter i Sverige och Norge. Många har kontaktat oss och tycker det är en av de vassaste artister vi haft på turné och själva blev vi helt golvade av Aarons totala scennärvaro och fantastiska sånger. Det är få som klarar att spela solo i 2 timmar för en ny publik och ha publiken i ett järngrepp hela tiden. Aaron visade sig ha samma självklara geni som exempelvis ikoner som John Prine har. Men vi vet att det finns en nivå till med band. så ännu lyckligare blev vi när vi förstod att Aaron ville komma tillbaka med band och redan i sommar. I den stunden bestämde vi oss för att göra RRR 2017, för Aaron är den perfekta artisten för festivalen. Vi är därför omåttligt glada att kunna hälsa Aaron tillbaka till Rootsyland och som andra artist att presenteras till 2017 års upplaga av Rolling Rootsy Revue!

DEAD MAN WINTER:
Tredje artist att presenteras för RRR 2017 är fantastiska DEAD MAN WINTER (feat. Dave Simonett från Trampled By Turtles). De hemma i USA omåttligt populära folk-americanabandet Trampled By Turtles är på paus och sångaren, låtskrivaren och frontmannen Dave Simonett satsar fullt ut på sitt rockigare soloprojekt Dead Man Winter. Vi är omåttligt stolta att få presentera Dead Man Winters första spelningar någonsin i Skandinavien på RRR2017!

YOLA CARTER:
Fjärde artist och årets "Dark Horse" på RRR2017 är brittiska soul-esset YOLA CARTER, född och uppvuxen som Yolanda Quartey i en trasig och fattig familj i en sliten arbetarstad i sydvästra England. Ryktet om Yola nådde oss redan i september efter ett hypat framträdande på AMA-festivalen i Nashville. De som såg henne där beskrev hennes urladdning som ett kärnkraftverk under en kontrollerad härdsmälta. I februari fick vi själva chansen att se henne på Americana UKs prisutdelning och gala på St John i Hackney, London. Och jösses vilken liveartist som startade upp galafesten med sin minihit "Home". Redan efter några sekunder var hela den gamla kyrkan i total gungning och jublet när "Home" ringde ut visste inga gränser. När sedan Yola vann priset Artist Of The Year var triumfen ett faktum.

EILEN JEWELL:
EILEN JEWELL på Rolling Rootsy Revue… det här känns faktiskt som att en liten dröm går i uppfyllelse. Det finns inte många artister som är så nära kopplade till Rootsy och så nära Rootsy-publikens hjärtan som Eilen Jewell och hennes band. Dom har genom en aldrig sviktande kvalitet och ett envist turnerandé vunnit till sig en stor och hängiven publik i Rootsyland. Vad kan därför kännas mer självklart och naturligt än att få hälsa den alltigenom galet begåvade och helt unika artisten Eilen Jewell och bandet välkomna till RRR 2017!